Για συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Άμυνας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. 

Σ' αυτήν αναφέρεται σε ενδεχόμενο αλλαγής της σύνθεσης και των συσχετισμών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, από την οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να εισαχθεί στην Ολομέλεια. 

Ο Πάνος Καμμένος σημειώνει ότι οι Επιτροπές δεν έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα ενώ σημειώνει ότι η αποδοχή της Συμφωνίας από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή της στην Ολομέλεια.  

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, χαρακτηρίζει κάθε άλλη ενέργεια Κοινοβουλευτικό και Συνταγματικό πραξικόπημα. 

Στην επιστολή του ο Πάνος Καμμένος σημειώνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προέβησαν σε δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής στις 16/01/2019, με την οποία τον καλούσαν να αποφύγει κάθε πράξη νόθευσης ή παράβασης του κανονισμού που θα ισοδυναμούσε με Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με αφορμή πληροφορίες ότι υπάρχει πρόθεση επαύξησης των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που σήμερα αριθμεί 55 Βουλευτές.