«Βεντέτα» έχει ανοίξει μεταξύ Ποταμιού και Νέας Δημοκρατίας, μετά την ανεξαρτητοποίηση των άλλοτε βουλευτών του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανού, που φέρεται να «λοξοκοιτούν» προς την Πειραιώς. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αρνήθηκε σε συνέντευξή του πως είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με την αποχώρηση των δυο στελεχών από το Ποτάμι. Σε ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είπαμε και ξαναλέμε, ότι οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός τον εμφάνιζαν ως ένα εκ των τριών στελεχών της ΝΔ που ήταν σε επαφή μαζί τους - δεν είναι ο κ. Χατζηδάκης ανάμεσα σε αυτά - που κάθε τόσο τους έλεγαν 'τώρα - τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα να φύγετε'. Και κάποια στιγμή το... πέτυχαν».

Ακόμα, απαντώντας σε ερώτημα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το πως γνώριζε ο Ζόραν Ζάεφ την στάση που θα κρατούσε το Ποτάμι, αναφέρουν: «Ίσως, λέμε ίσως, να υπάρχει κάποιος στο γραφείο του κ. Ζάεφ που διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και να είδε στις 29 Δεκεμβρίου του '17 - έξι μήνες πριν τις Πρέσπες - το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στα Νέα - ναι στα Νέα! - που έλεγε: 'Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο 'Μακεδονία''».