Πως η τάση που εκπροσωπεί θα προσλάβει το γρηγορότερο δυνατόν «συγκεκριμένα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά», τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φώφη Γεννηματά, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Δήμαρχος Αθήνας, προανήγγειλε ότι όλες οι τάσεις θα έχουν εκπροσώπηση στα όργανα, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα στηρίξει τη Φώφη Γεννηματά στον δεύτερο γύρο, απάντησε: «Εκπροσωπώ αξίες, δεν καθοδηγώ ανθρώπους».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε «Ήρθα να δώσω κι από κοντά τα συγχαρητήριά μου στην κυρία Γεννηματά. Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση. Είναι σημαντικό και την ερχόμενη Κυριακή να επαναληφθεί - κι εγώ θα κάνω ό,τι μπορω γι' αυτό - η μαζική συμμετοχή που σημειώθηκε στον πρώτο γύρο», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι έθεσε στην κυρία Γεννηματά το ζήτημα της πορείας προς ένα ενιαίο κόμμα, με ενιαία μορφή και εκπροσώπηση εντός και εκτός Βουλής.

Επίσης, απευθυνόμενος σε όσους τον στήριξαν, ο κ. Καμίνης ανέφερε: «Θέλω να απευθυνθώ και στον κόσμο που με στήριξε προσωπικά: Να τους πω ότι αποτελούμε πια μια ευδιάκριτη τάση στην κοινωνία, που θα προσλάβει συγκεκριμένα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά, το γρηγορότερο δυνατόν.

Η πρώτη έκφραση αυτής της τάσης θα είναι η διαμόρφωση αρχών και θέσεων για το επικείμενο ιδρυτικό μας συνέδριο. Πάμε όλοι μαζί, πάμε για μία εκπροσώπηση όλων στα όργανα, τα οποία θα μας οδηγήσουν στο συνέδριο του νέου κόμματος».