Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρώην πλέον υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς, κατηγόρησε συγκεκριμένα τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο πως «εξαπέλυσε οχετό λάσπης εναντίον του ίδιου αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης». Σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος «δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, στην επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει, ρωτά τον πρωθυπουργό αν επιβεβαιώνει τον Νίκο Κοτζιά και «σε ποιες νομικές ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η βαρύτατη καταγγελία;», ενώ τα ίδια ερωτήματα απευθύνει και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.