Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να παραδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών οι 65.000.000 φάκελοι που παραγγέλθηκαν σήμερα με απόφαση του υπουργού Αλέξη Χαρίτση. 

Το υπουργείο Εσωτερικών, που ετοιμάζεται για τις προγραμματισμένες Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, προχώρησε στις απαραίτητες παραγγελίες και συγκεκριμένα σε εκείνη 77.000.000 εκλογικών φακέλων που θα κοστίσουν 1,3 εκατ. ευρώ. 

Στην απόφαση του υπουργείου, υπάρχει και η απόφαση για παραγγελία 12.000.000 εκλογικών φακέλων για τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα όμως με την απόφαση, αυτά θα παραδοθούν μετά την ανακοίνωσή τους. Η παραγγελία των φακέλων για τις βουλευτικές εκλογές δεν σημαίνει βέβαια ότι αυτές «έρχονται πιο κοντά». Η μαζική παραγγελία με δεδομένη την διενέργεια Ευρωεκλογών και Περιφερειακών είναι πιθανό να συνέβη μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί καλύτερη τιμή. Δείτε την απόφαση εδώ.

Το υπουργείο αποφάσισε να προμηθευτεί και την απαιτούμενη ποσότητα χαρτιού ψηφοδελτίων, δηλαδή 107.700 δεσμίδες σε τιμή 5.7 εκατ. ευρώ και διορία παράδοσης ως τις 10 Απριλίου. Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και στην παραγγελία 87.000 νέων παραβάν, έναντι 6.7 εκατ. ευρώ. Η απόφαση για τα παραβάν εδώ.