Στο σπίτι του και στην οικογένειά του επέστρεψε ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης. 

Ο συνήγορός του, επισκέφθηκε νωρίτερα την ανακρίτρια Διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου, η οποία έχει αναλάβει ην δικογραφία σε βάρος του, μετά την άσκηση εναντίον του ποινικής δίωξης. Ο Θοδωρής Μαντάς, ενημέρωσε τη δικαστική λειτουργό, που χειρίζεται τη δικογραφία ότι ο εντολέας του είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος, δήλωσε ακόμα δια του συνηγόρου του, ότι είναι απόλυτα έτοιμος όποτε κληθεί να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιαδάκης, που βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρχές μετά την, κατά τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, προσπάθεια διαφυγής του από την χώρα, επέστρεψε σήμερα με την οικογένειά του και την οικοσκευή τους στο σπίτι που διέμεναν στον Διόνυσο μέχρι την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο. Η οικογένεια φαίνεται να διέμενε μετά την αφαίρεση της οικοσκευής του σπιτιού στον Διόνυσο, σε φιλικό τους σπίτι.

Πληροφορίες από το Εφετείο αναφέρουν πως ο κ. Μανιαδάκης την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να άρει τα μέτρα προστασίας του, ενώ φαίνεται να προχώρησε στην έκδοση των εισιτηρίων για το επικείμενο ταξίδι του στην Μαδρίτη 36 ώρες πριν την πτήση τους.