Κρίσιμη όχι μόνο για τη συνοχή αλλά και για την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης με τη σημερινή της μορφή αναμένεται η εβδομάδα που ξεκινά αύριο, μετά τη νέα εντονότατη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. 

Ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του, εμφανίστηκε να λοιδορεί τον Πάνο Καμμένο για τους «λεονταρισμούς» του, τους οποίους όπως τόνισε πήρε πίσω «όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν ούτε οι δικοί του». Ο Πάνος Καμμένος θεώρησε την συγκεκριμένη δήλωση «ομολογία αποστασίας» κηρύσσοντας... ανένδοτο και ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...»

Τι ακριβώς «επέλεξαν» αυτοί τους οποίους κατηγορεί ο υπουργός Άμυνας, αναμένεται να γίνει γνωστό την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του την ίδια ώρα που στη Βουλή της πΓΔΜ οι συνταγματικές τροποποιήσεις στο πνεύμα της Συμφωνίας θα εισάγονται για την τελευταία κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια, πριν την ψήφιση. 

Εν τω μεταξύ μήνυμα προς τον κυβερνητικό του εταίρο έστειλε και ο Αλέξης Τσίπρας από την Σαμοθράκη όπου βρέθηκε για τα Θεοφάνεια, ξεκαθαρίζοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών, θα προχωρήσει ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της διαμάχης που έχει προκύψει ξανά στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.