Με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, αποχαιρετά τον πρώην πλέον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά «για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού».

«Ευχαριστώ θερμά τον φίλο @NikosKotzias για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία τόσο στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού όσο και στις κοινές πρωτοβουλίες σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο» αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης στην ανάρτησή του.

Ο δε Αβέρωφ Νεοφύτου γράφει: "Με απόλυτο σεβασμό στα θέματα που αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Νίκο Κοτζιά για την συνεργασία και την στήριξη στον αγώνα της πατρίδας μας για επανένωση. Αποχωρεί από το ΥΠΕΞ σε μια οριακή καμπή του Κυπριακού".

Σε δεύτερο tweet ο κ. Νεοφύτου αναφέρει: "Τώρα που δεν είναι υπουργός ο Νίκος Κοτζιάς δημοσιοποιώ τι μου είπε ένας καλός μου φίλος από την Ελλάδα πριν 3 χρόνια. Τον Νίκο Κοτζιά να τον εμπιστεύεσαι. Ο Νίκος για τα πιστεύω του αποποιήθηκε μία τεράστια οικογενειακή κληρονομιά. Ό,τι νάναι, αυτό είναι. Αυθεντικός και ιδεολόγος».