Την σκληρή απάντηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της ΝΔ Νίκου Ταχιάου προκάλεσε μια ανάρτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ και από καιρού εις καιρόν… «πυροβολεί» στελέχη και τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο κ. Αντώναρος, λοιπόν, έγραψε χθες στο facebook: «Μαθαίνω ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που υποστηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάει πολύ καλά. Είναι ήδη τέταρτος… Δεν είναι άσχημα…Εγώ περίμενα ότι δεν θα καβαντζάριζε την πέμπτη θέση». Είναι σαφές εδώ και καιρό ότι ο κ. Αντώναρος δεν έχει καθόλου καλή σχέση με τον Νίκο Ταχιάο, ενώ λέγεται ότι στηρίζει τον «γαλάζιο» αντάρτη, Γιώργο Ορφανό, αν και αυτή η στήριξη μικρή σημασία έχει, με δεδομένο ότι ο κ. Αντώναρος, παρά τα όποια σενάρια, αυτή τη στιγμή δεν προϊσταται κάποιου κόμματος.

Η ανάρτησή του, όμως, προκάλεσε την «φαρμακερή»απάντηση του Νίκου Ταχιάου μέσω facebook. «Δεν συνηθίζω να σχολιάζω ό,τι γράφεται για μένα, ούτε καν τα σχόλια στα ποστ μου. Παραβιάζω σήμερα αυτόν τον κανόνα γιατί προεξοφλώ ότι μέχρι τον πάτο, ο άνθρωπος αυτός έχει πολύ δρόμο. Το να παριστάνει το παπαγαλάκι είναι απλώς μια πρώτη στάση στην πτωτική καριέρα του πρώην εκπροσώπου κι ας νομίζει ότι έχει κάνει στάση στην EIB (σ.σ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων)», έγραψε ο κ. Ταχιάος. Παράλληλα, έκανε και σχετική ανάρτηση στο twitter. «Μήπως είναι καλύτερα ο σύμβουλος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να κάνει αυτά τα tweetsτη Δευτέρα, για να ξεκινάει η εβδομάδα με την δέουσα φαιδρότητα;», έγραψε ο κ. Ταχιάος. 

Σημειωτέον, δεν προκύπτει από κάπου ότι ο κ. Ταχιάος είναι…τέταρτος ή πέμπτος. Αντίθετα, σε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Egnatia Point of View για την Μακεδονία της Κυριακής, ο κ. Ταχιάος εμφανίζεται άνετα πρώτος, αν και ακόμα με χαμηλά ποσοστά. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ταχιάος είναι πρώτος με ποσοστό 18,1%.Ακολουθεί δεύτερη η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,5%, η οποία υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτος ακολουθεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,9%. OΣπύρος Βούγιας, την υποστήριξη του οποίου πρόσφατα ανακοίνωσαν Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει ποσοστό 5,9%, ενώ έπονται οι ανεξάρτητοι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Παναγιώτης Ψωμιάδης.