«Πυρίκαυστο αλλά όχι καμένο» χαρακτήρισε τον Κώστα Ζουράρι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αστειευόμενος και με το όνομα της πολιτικής κίνησης του άλλοτε υφυπουργού Παιδείας «Πυρίκαυστος Ελλάς». 

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και αδιαπραγμάτευτη» τόνισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ στις λιγότερο αιχμηρές προς την κυβέρνηση δηλώσεις από την «καρατόμησή» του από το υπουργείο Παιδείας και έπειτα. Συμπλήρωσε πως «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν λειτουργούν κάτω από το κράτος εκβιασμών» ενώ έκανε την αριθμητική της κυβερνητικής πλειοψηφίας:

«Οι τρεις είναι υπουργοί οπότε αυτονόητα οι υπουργοί πρέπει να υποστηρίζουν το κυβερνητικό έργο εν συνόλω. Ο κ. Παπαχριστόπουλος θα υποβάλλει την παραίτησή του, ο επόμενος είναι ο κ. Κουίκ που και αυτός είναι υπουργός. Ο κ. Ζουράρις καταψήφισε την συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ενώ έχει κάνει την εμβληματική δήλωση ότι δεν θα ρίξει κυβέρνηση της Αριστεράς. Επίσης είναι συνεργαζόμενος με τον κ. Καμμένο.» 

Ο πρώην υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε αιχμηρός μονάχα απέναντι στον πρώην κυβερνητικό εταίρο, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη συνεργασία «αναγκαστική, παράταιρη, παράδοξη και συγκυριακή» ενώ πρόσθεσε ότι «τώρα βγήκαμε από αυτή τη φάση και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ο κ. Καμμένος στη δική του δεξιά, φοβούμαι, πολύ δεξιά κανονικότητα. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ λόγω των ιδιομορφιών του αποσταθεροποίησε ακόμη και το κόμμα του. Σαν τώρα τον βλέπω στο τραπέζι να λέει ενώπιον του Αρχιεπισκόπου «αν θέλετε να ρίξω την κυβέρνηση θα την ρίξω» με τον πρωθυπουργό παρόντα».