Το στίγμα του ενόψει της συζήτησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Νίκος Φίλης. Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «στο Κόκκινο» τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του άρθρου 3 του Συντάγματος που ορίζει τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να είμαστε τολμηροί στην Αναθεώρηση». Ακόμα ανέφερε πως «το Σύνταγμα, θεμελιώνεται στη λαϊκή κυριαρχία, στο όνομα του λαού δεν χρειάζεται το “εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».

Άλλωστε σύμφωνα με το Νίκο Φίλη «αυτή η συμβολική διατύπωση, παράγει αποτελέσματα. Συνδυάζεται με την “επικρατούσα θρησκεία” του άρθρου 3». Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ακόμα πως «αυτά δεν λύνονται με μεσοβέζικες λύσεις, γιατί ξαναπάμε σε δικαστήρια, εκεί λειτουργεί η «μακριά χειρ» της Εκκλησίας, λαμβάνονται αποφάσεις. Πρέπει το Σύνταγμα, να κρίνει το θέμα καθαρά και την κοινωνική ωρίμανση επί τους θέματος».

Ο Νίκος Φίλης, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της κατάργησης του εν λόγω άρθρου, καθώς όπως σημείωσε: «αυτό αντανακλά και στην δημοκρατική συνείδηση της κοινωνίας, διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Είναι από τα λίγα θέματα που υπήρχε πλειοψηφία στις δημοσκοπήσεις, ότι πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα αυτό. Δεν βλάπτει τον απλό, θρησκευόμενο πολίτη, αντιθέτως κατοχυρώνει το δικαίωμά του».