Ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε στο Κόκκινο πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το τι θα πράξει στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη. «Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω [...] όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Κρεμαστινός, συμπληρώνοντας πως έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για ένα διάλογο δύο «όμορων χώρων».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαναν ότι «ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Προέδρου», συμπληρώνοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία των Πρεσπών. Οριστική απόφαση θα ληφθεί από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία θα συγκληθεί αφότου η Συμφωνία έρθει προς συζήτηση στη βουλή.

Σε σχέση με τη ζήτημα της σύγκλισης ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν ότι «δεν φοβόμαστε ρευστοποίηση. Το ΚΙΝΑΛ είναι η μεγάλη ραχοκοκκαλιά της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Δεν έχει να φοβηθεί από τυχοδιώκτες, ούτε υπολλείματα άλλων κομμάτων».