«Εκλογικός μας πήχης είναι να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να προτείνει τους όρους για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση κι όχι μόνο από τα μνημόνια.

«Ο δρόμος για τη προοδευτική διακυβέρνηση περνάει από το Κίνημα Αλλαγής» είπε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, προσθέτοντας ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται στις μυλόπετρες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. 

«Δεν υπάρχει δεδομένη πλειοψηφία πριν μιλήσει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα υπάρχει μετεκλογικά κυβερνητική πλειοψηφία.

Σχετικά με τα ανοίγματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε στελέχη της Κεντροαριστεράς, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «είναι άλλο πράγμα τα πολιτικά ανοίγματα και άλλο η μικροκομματική προσέγγιση με παλαιοκομματικές τακτικές».  

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πριν από το καλοκαίρι ζήτησε να μην περικοπούν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε με πολιτική σκοπιμότητα να ψηφίσει αυτό το μέτρο για να περάσει το Μεσοπρόσθεσμο και να δώσει τα αντίμετρα.