«Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», σχολίασε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μετά το πέρας της συνάντησής της με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Η συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τη Φώφη Γεννηματά πραγματοποιήθηκε, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση συσπείρωσης στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη μέσω της εντολής ανοίγματος των τραπεζικών του λογαριασμών.

«Ελπίζω την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να είναι για καλό», δήλωσε νωρίρτερα, στην έναρξη της συνάντησής τους και μπροστά στις κάμερες, ο κ. Σημίτης, με τη Φώφη Γεννηματά να του απαντά πως «θα είναι σίγουρα, το βράδυ των εκλογών.

Όπως έχει ήδη γράψει το Reader.gr, η στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη μέσω της εντολής ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού αλλά και μελών της οικογένειάς του έχει λειτουργήσει συσπειρωτικά για το Κίνημα Αλλαγής σε μια συγκυρία που θεωρείται από όλους κρίσιμη καθότι οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου πλησιάζουν. Η σημερινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην πρωθυπουργό στη βουλή είναι κατά πληροφορίες προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να αποτυπώσει και συμβολικά την ολόθερμη στήριξη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ στον κ. Σημίτη. Είχε βέβαια προηγηθεί η σκληρή κόντρα της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στο κοινοβούλιο την προηγούμενη Τετάρτη, όταν η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «αδίστακτους» τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. «Τώρα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά στον Πρωθυπουργό, αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί μέσα στη βουλή το έργο που άφησε ο κ. Σημίτης, σχολιάζοντας πάντως σκωπτικά τη δήλωσή του για τους «προσωρινούς» ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας.

Στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει πλήρως την επίθεση διεμβολισμού των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, καθώς θεωρούν πως αποτελούν στρατηγικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της οριστικής επικράτησης στον προοδευτικό πολιτικό χώρο. Αυτό σχετίζεται και με τους ξαφνικούς έρωτες του Πρωθυπουργού με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, με την συνεχή του προσπάθεια να προβάλει το κόμμα του και τον εαυτό του ως τη μόνη αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα. Η στόχευση είναι προεκλογική αλλά και μετεκλογική, στοχεύει δηλαδή στη μείωση της εκλογικής απήχησης του ΚΙΝΑΛ και στην ανάγκη ζύμωσης του κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.