Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει ξεπλύνει την περίοδο Καραμανλή» είπε για όσους «έχουν το θράσος να κατηγορούν το Κίνημα Αλλαγής» ότι στρώνει τον δρόμο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε η κ. Γεννηματά. 

«Περικόψαν όλες τις συντάξεις. Κόβουν τις παλιές συντάξεις και τώρα έρχονται και λένε ότι από αυτά που συμφώνησαν, μάλλον, θα γλιτώσουν τη μία περικοπή. Κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους!» τόνισε η κ. Γεννηματά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου και επεσήμανε την ανάγκη «να δούμε τι θα γίνει με τις συντάξεις από εδώ και πέρα. Πρέπει να ξανά βρουν οι συνταξιούχοι την αξιοπρέπειά τους».

«Δεν υπάρχουν στηρίγματα για αυτή την κυβέρνηση. Από αυτή τη Βουλή δε μπορεί να προκύψει άλλη πλειοψηφία η οποία να έχει προοδευτικό πρόσημο και να μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα» τόνισε η κ. Γεννηματά και ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει σωσίβιο για αυτή την κυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ».

«Αν δεν έρθουν οι επενδύσεις στην χώρα, θα τρώμε τις σάρκες μας. Δεν προχωράμε έτσι. Δεν μπορούν να έρθουν τοξικό δηλητηριώδες κλίμα» σημείωσε στη συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρόταση της για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ και ειδικά ως προς το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δε μπορεί να μείνει έξω από την επόμενη εθνική προσπάθεια και να πετάει πέτρες».

«Οι καλύτερες μέρες που έζησε ο λαός σε αυτό τον τόπο ήταν με το ΠΑΣΟΚ» είπε η κ. Γεννηματά και έκανε λόγο για ετερόκλητο συνεταιρισμό Τσίπρα- Καμμένου, που τρίζει. «Άκουσα χθες τον κ. Κοτζιά να λέει ότι δεν ήξερα πως στο εμείς περιλαμβάνεται και ο κ. Καμμένος. Δεν ήξερε δε ρώταγε; Το εμείς περιλαμβάνει αποκλειστικά τον κ. Καμμένο, όλοι οι άλλοι είναι αποκλειστικά για κατανάλωση ας το καταλάβουν».

«Όσο προχωράμε προς τις εκλογές οι επιδιώξεις τους είναι πολιτικά αποκλίνουσες, η Ελλάδα όμως δε μπορεί να ζημιώνεται άλλο, για αυτό έχουμε πει ότι ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η συμμαχία αυτή δεν πρέπει να αντέξει πολύ για το συμφέρον του τόπου» πρόσθεσε.

«Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα εάν εκβιάζεται από το κ. Καμμένο Γιατί τα ανέχεται όλα αυτά Γιατί παρακολουθούσε ως διαιτητής όλη αυτή τη συνομιλία. Γιατί κράτησε τον κ. Καμμένο και έδιωξε έναν από τους στενότερους του συνεργάτες;» είπε η κ. Γεννηματά.

«Περιμένω να δω τον πρύτανη να σηκώνει το ανάστημα του» είπε η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στην εισβολή μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας ενώ υποστήριξε ότι «σήμερα ο κόσμος δε νιώθει ασφαλής πουθενά ούτε στα πανεπιστήμια».