Στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, γιορτάζει το Κίνημα Αλλαγής τον ένα χρόνο από την ίδρυσή του, παρουσία των στελεχών και μελών του Κινήματος.

Στο κλειστό των Πατησίων, βρέθηκε όμως και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, που όμως έχει δηλώσει ότι βρίσκεται κοντά στις θέσεις του ΚΙΝΑΛ από τον περασμένο Ιούλιο.

Παρουσία, μεταξύ άλλων, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Καμίνη, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, βουλευτών και περίπου 2000 στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως δέκα σχεδόν χρόνια μετά την «αναγκαστική επιλογή των μνημονίων η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ρίσκο και το άλμα στο κενό της δεξιάς παλινόρθωσης. Η απαίτηση της αλλαγής γίνεται πια κυρίαρχη στην χώρα μας. Είναι η ώρα για εθνική κοινωνική αφύπνιση. Είναι η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι «… με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση. Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή. Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει. Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα. Σε μια Άλλη Ελλάδα».

Ασκώντας σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά τόνισε: «Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. 'Αλλωστε αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού. Γι αυτό και ξεκαθαρίζω ότι το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε», μετά τις εκλογές, είναι ένα ερώτημα που δεν μας αφορά. Είναι το ερώτημα της υπαρξιακής αγωνίας των δύο ψευδομονομάχων, που κατασκευάζεται στα εκλογικά μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Το ερώτημα «με ποιόν θα πάμε εμείς μετά τις εκλογές» είναι η απόδειξη ότι κανένας από τους δύο ψευδομονομάχους δεν έχει απάντηση για το πώς πρέπει να πάει η χώρα. Είναι απόδειξη της εκλογικής τους ανασφάλειας. Είναι η επίγνωση τους ότι ο ελληνικός λαός ανατοποθετείται. Ότι όλα είναι ανοιχτά. Γι αυτό, η ανασφάλεια τους και η απελπισία τους έρχεται ως ερώτημα σε εμάς. Απαντούμε στις αγωνίες τους και τις ανασφάλειες τους: "Αρχίστε να διαβάζετε προσεκτικά τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για την Ελλάδα. Γιατί αυτές εσείς θα αναγκασθείτε να ακολουθήσετε και όχι εμείς την δική σας δίψα για εξουσία». Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη. Χρέος της παράταξης μας είναι να εγγυηθούμε την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτό θα πράξουμε με συνέπεια- όπως πάντα έκανε η παράταξη μας.

Ειδικότερα στην σφοδρή κριτική της προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί η προοδευτική παράταξη και υπογράμμισε πως «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ.Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο».