«Δεν είναι μόνον ο Τσίπρας που έλυσε τη διένεξη για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας. Η ιδιαίτερα συνετή και έξυπνη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέβαλε σίγουρα στην επίλυση αυτής της διένεξης», τόνισε ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «Νέα», «ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος λέει ότι σε περίπτωση εκλογής του, ως πρωθυπουργός δεν θα ακυρώσει αυτήν την απόφαση, αλλά θα την ακολουθήσει ακόμη και αν έχει διαφορετική γνώμη, συμβάλλει εξίσου σημαντικά στη διατήρηση της εσωτερικής ειρήνης σε μία χώρα. Άρα λοιπόν δεν πρέπει να πιστωθεί θετικά μόνον στον Τσίπρα, αλλά εξίσου στη στάση του Μητσοτάκη που ως αντιπολίτευση στην Αθήνα είπε: "Είμαστε κατά της Συμφωνίας, αλλά σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής που θα αναλάβω εγώ τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αναθεωρήσω αυτήν την απόφαση"», τόνισε ο κ. Λίντνερ.

«Ο Μητσοτάκης είναι ένας ηγέτης που πρεσβεύει μια άλλη πολιτική με εντονότερα στοιχεία οικονομίας της αγοράς και αξίζει να δοκιμαστεί», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκη, ο αρχηγός του FDP,  Κρίστιαν Λίντνερ.