«Δημιουργικό ζητούμενο για εμάς αποτελεί το να γίνει κοινή πεποίθηση πως η ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και σε όλα τα επίπεδα αποτελεί λαϊκό δικαίωμα», ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα, ερωτηθείσα για τον τρόπο αντιμετώπισης εκ μέρους της Αστυνομίας των πρόσφατων διαδηλώσεων στην ΔΕΘ

Συγκεκριμένα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «η Αριστερά ανέκαθεν υποστήριζε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και των διεκδικήσεων των πολιτών μέσα από ειρηνικές διαδηλώσεις», προσθέτοντας «απ' αυτό, όμως, μέχρι το πρωτοσέλιδο ακροδεξιάς εφημερίδας "Θα χυθεί αίμα στις 8 Σεπτέμβρη" και την επιχειρησιακή αντιμετώπιση της Αστυνομίας απέναντι στον "σχεδιασμό μάχης των ταγμάτων εφόδου" υπάρχει άβυσσος».

Αναφορικά με τη συνύπαρξή της με την Κατερίνα Παπακώστα, είπε μεταξύ άλλων, ότι «υφίσταται κοινός προγραμματικός λόγος» και ότι υπάρχει κοινό πεδίο «που αφενός απαντά στις συνέπειες της κρίσης, αφετέρου σηκώνει μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού».

Χαρακτήρισε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «η κυβέρνηση κάνει πλάτες στη δράση του Ρουβίκωνα», ως «γενικόλογες συνωμοσιολογικές ασάφειες ενταγμένες σε ανιστόρητα αφηγήματα», επαναλαμβάνοντας «όσο η ΝΔ δεν μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο για τα πολυεπίπεδα ζητήματα ανασφάλειας που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, τόσο περισσότερο περνά τον Ρουβίκωνα της».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεβαίνει ως πρωθυπουργός της χώρας μας για πολλά χρόνια ακόμη στη ΔΕΘ», ενώ στην παρατήρηση "όλα δείχνουν πως η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα" απάντησε, «αντίθετα, εκείνο που διακρίνει κανείς είναι ο πανικός της ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων. Σε αυτήν είχαν επενδύσει την πιθανότητα να γίνουν κυβέρνηση».

Είπε ακόμα ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση που «είναι με την πραγματικότητα», η ΝΔ «προσπαθεί να αντιπαραθέσει στην πραγματικότητα την εικονική πραγματικότητα των τρολ του Διαδικτύου την πραγματικότητα των προστατευμένων συστημάτων εξουσίας».

Τέλος, ερωτηθείσα πώς αντιμετωπίζει τη διαμόρφωση ενός "νέου προοδευτικού πόλου", η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «σήμερα επιβάλλεται να συστήσουμε ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη απέναντι στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς αλλά και στα ιδιότυπα πολιτικά σχήματα όπου συνυπάρχουν η ακροδεξιά με νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις».