«Οι Αρχές έχουν στοιχεία και ονόματα» για όσους έστελναν απειλητικά μηνύματα» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη από τη Βουλή τονίζοντας ότι «αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την ομιλία της στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τις απειλές εναντίον βουλευτών που πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, και μάλιστα επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη επειδή, όπως είπε, δεν τις καταδικάζει.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας η Κατερίνα Παπακώστα γνωστοποίησε στον Αλέξη Τσίπρα την πρόθεσή της να υποβάλλει παραίτηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη σκιά των απειλητικών μηνυμάτων που έχει δεχθεί προκειμένου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η παραίτησή της δεν φέρεται να έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. 

«Ζητάμε την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όχι επειδή βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια (…) αλλά για να ολοκληρώσουμε όσα έχουν δρομολογηθεί και ξετυλίγονται μπροστά μας , δηλαδή την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αύξηση του κατώτατου μισθού, η ρύθμιση των 120 δόσεων , ο νόμος της προστασία της α' κατοικίας, η υλοποίηση της ιστορικής συμφωνίας με την Εκκλησία», είπε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κυρία Γεροβασίλη.