Την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη «Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για θέματα αρμοδιότητος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - έχετε μεγάλη εμπειρία - για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν και την Ελληνική Αστυνομία, τα θέματα της αστυνόμευσης, το καινούργιο σχέδιο που μπήκε από σήμερα, στις 6 το πρωί, σε εφαρμογή της εμφανούς αστυνόμευσης και, φυσικά, τα θέματα πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας και την δουλειά που κάνουμε για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας στη χώρα. Θέματα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε μαζί, με δεδομένο ότι αποτελούν συστατικά στοιχεία της διεύρυνσης και της διεκδίκησης της διαρκούς δημοκρατίας».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την ενημέρωση και επεσήμανε πως είναι υποχρεωμένος να ενημερώνεται για κάθε Υπουργείο, «πολύ περισσότερο, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη»