Την έντονη δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα στον α’ γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά δηλώνει στο Reader.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίο και θα απέχει στον β’ γύρο.

«Απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα, διότι ουσιαστικά είναι η «νεκρανάσταση» του ΠΑΣΟΚ. Στις 200 και πλέον χιλιάδες που ψήφισαν ώστε να καταφέρει να «πιάσει» το ΠΑΣΟΚ το 70%-75% κάτι που σηματοδοτεί και την νεκρανάστασή του, δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο», τονίζει εμφανώς δυσαρεστημένος ο κ. Μπουτάρης καθώς δεν είναι πεπεισμένος ότι μπορεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία πλέον να προκύψει νέο σχήμα.

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθεια που ελπίζω να κάνει η κυρία Γεννηματά. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνει και πώς θα χειριστούν τη συνένωση, αλλά αν είναι να προκύψει από όλη αυτή την ιστορία ένα ενδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ και αποδυναμωμένες όλες οι άλλες δυνάμεις που συμμετείχαν, αυτό δε θα είναι καλό. Δεν βλέπω πιθανότητα ανατροπής στο β' γύρο, είναι μεγάλες οι διάφορες. Βλέπω μια σημαντική αποχή στο β’ γύρο, διότι, όπως εγώ δε θα πάω, έτσι και πολλοί άλλοι δεν θα πάνε να ψηφίσουν. 

Δεν ξέρω τι συμφωνίες μπορεί να γίνουν μεταξύ των υποψηφίων, αλλά όποιες συμφωνίες και αν γίνουν στην κορυφή, δεν είναι σίγουρο ότι θα τις ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι. Ο κόσμος έχει πια απηυδήσει..

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την Κεντροαριστερά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα προκύψει και νέο σχήμα. 

Σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε ο κ. Καμίνης να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα, με τη λογική ότι δεν είναι κομματικά ελεγχόμενος, δεν προέρχεται από κόμμα, έχει μεγάλη εμπειρία δημόσιας διοίκησης, ξέρει πώς λειτουργεί το δημοτικό επίπεδο».