Με τις εκλογές να απέχουν μόλις μερικούς μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη σπεύσει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας που θα είναι χρήσιμοι στην επόμενη μέρα, εφόσον έχει γίνει πρωθυπουργός.

Από την άλλη, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη διαπιστώνουν και μεγάλη διάθεση τόσο πολιτικών στελεχών σε καίριες θέσεις όσο και παραγόντων της αγοράς να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της ΝΔ, αντιμετωπίζοντάς τον ως δυνάμει πρωθυπουργό. Στις συζητήσεις, δε, με τον κ. Μητσοτάκη ζητούν να πληροφορηθούν περισσότερες λεπτομέρεις για το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο. Σε αυτή τη βάση, συνεπώς, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να χτίσει σχέσεις σε στέρεες βάσεις, με το βλέμμα, όπως προαναφέρθηκε, στην επόμενη μέρα.

Γι’ αυτό και, έχοντας μόλις γυρίσει από το Μόναχο, όπου ήταν την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΝΔ προετοιμάζεται συστηματικά για ένα εξαιρετικά σημαντικό ταξίδι που θα κάνει στο τέλος του μήνα. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στη Μόσχα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Και μπορεί ο...ευρωπαϊκός και εν γένει δυτικός προσανατολισμός του προέδρου της ΝΔ να είναι σαφής, η επαφή με τη Ρωσία, όμως, ήταν πάντα σημαντική για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να ανοίξει και την πόρτα του Κρεμλίνου.

Σημειωτέον, όπως προαναφέρθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ επέστρεψε προχθές από τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε την Πέμπτη και στη διάδοχό της Άνγκελα Μέρκελ στο τιμόνι του CDU κ. Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ το σχέδιό του για την ανόρθωση της οικονομίας. Και στην πρώτη αυτή συνάντησή τους απέσπασε, όπως λένε από τη ΝΔ, τη δέσμευσή της κ. Καρενμπάουερ ότι η Γερμανία θα στηρίξει την προοπτική δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση  επενδύσεων από το εξωτερικό. Κατά την εκτίμηση της ΝΔ, συνεπώς, στη συνάντηση των δύο στο Μόναχο με την κ. Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ τέθηκαν οι βάσεις μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.  

Τέλος, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το Reader.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μόναχο με 20 κορυφαία στελέχη επενδυτικών ομίλων και εταιρειών, όπως με κεντρικά στελέχη της Moore Capital που έχει την έδρα της στην Νέα Υόρκη με το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται να ξεπερνά τα  10δις δολαρία, στελέχη της Hauck and Aufhauser, του Fund Lansdowne Partners και του Broad Reach Investment Management, καθώς και εκπροσώπους της Cell Medica που ασχολείται με τεχνολογίες υγείας, αλλά ακόμα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνάντηση, όλοι οι προαναφερθέντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα της Ελλάδος και με τις ερωτήσεις τους έδειξαν να είναι απολύτως ενήμεροι για το γεγονός ότι επίκειται πολιτική αλλαγή στη χώρα, οπότε και αυτοί τηρούν στάση αναμονής για να κάνουν τις κινήσεις τους.