«Όταν έρθει η ώρα, ο ελληνικός λαός θα συγκρίνει πεπραγμένα και σχέδια και θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγήσει τη χώρα στη νέα περίοδο με δικαιοσύνη και ασφάλεια» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος τονίζει ακόμα πως «κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο ορατός ο αντικοινωνικός χαρακτήρας του προγράμματος της ΝΔ».

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο Αλέξης Χαρίτσης, ερωτώμενος σχετικά με τις συντάξεις και το αν θα υπάρξει κατάργηση της περικοπής ή αναβολή με αστερίσκους, σημειώνει «Οι αστερίσκοι δεν επιλύουν το πρόβλημα, απλώς το μεταθέτουν στο μέλλον». Παράλληλα εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι το κρίσιμο τώρα είναι «να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και που σηματοδοτούν στην πράξη το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή».

Ο κ. Χαρίτσης διαβεβαιώνει ότι «η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και γίνεται στοχευμένα, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, όχι για την εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων, όπως στο παρελθόν». Καλεί τέλος την αντιπολίτευση να απευθύνει τις κατηγορίες περί κρατισμού «στους κατοίκους ολόκληρων περιοχών της χώρας που δεν έχουν ακόμη -το 2018- δίκτυο ύδρευσης ή αποχέτευσης, στους δήμους που δεν είχαν έναν μηχανικό για να υλοποιήσουν ένα απλό έργο ή στους χιλιάδες συμβασιούχους που παρέμεναν όμηροι για χρόνια, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».