Έντονη νευρικότητα στο οικοσύστημα της ΝΔ προκαλεί η αιφνιδιαστική υποψηφιότητα της Μαρίνας Πατούλη, συζύγου του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, στον δήμο Αμαρουσίου. Η ανακοίνωση της, δε, οδήγησε τον κ. Πατούλη σε άδειασμά της, επιμένοντας στη στήριξη του υποψηφίου που στηρίζει η ΝΔ, του Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Η κ. Πατούλη ελέγετο πως θα είναι υποψήφια εδώ και μερικές ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι η φημολογία ενεργοποίησε αρμόδιους παράγοντες. Κανείς, όμως, εξ αρχής δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα, αν η κ. Πατούλη θα ειναι εν τέλει υποψήφια ή όχι. Εν τέλει, η σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου διέβη τον Ρουβίκωνα και αιφνιδίασε πολλούς, προκαλώντας...χριστουγεννιάτικη ανακατωσούρα, τόσο στο κόμμα όσο και εντός...της οικίας της.

Διότι, περί ανακατωσούρας πρόκειται, καθώς η ΝΔ στηρίζει στον εν λόγω δήμο τον στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, φαρμακοποιό Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Μάλιστα, τον κ. Αμπατζόγλου στηρίζει και ο ίδιος ο κ. Πατούλης. Άλλωστε, σε εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου που έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου, το παρών έδωσαν και μίλησαν ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ο κ. Πατούλης, ο οποίος είναι δήμαρχος στην περιοχή από το 2006 και διατηρεί ισχυρότατα ερείσματα. Και χθες, ο κ. Πατούλης επανήλθε με δήλωσή του, στηρίζοντας «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις» την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου.

Από την άλλη, η κ. Πατούλη που αιφνιδίασε ποντάρει στα υπερκομματικά της περάσματα. Η ίδια, το 2014, εξελέγη πρώτη δημοτική σύμβουλος στον δήμο Πεύκης, όπου δίδασκε για χρόνια. Θήτευσε ως αντιδήμαρχος και υπήρχε το ερωτηματικό τι θα κάνει σε αυτές τις εκλογές. Αυτό που θεωρείτο βέβαιο ήταν ότι θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι. Ποντάροντας, όμως, στην υπερκομματική της απήχηση και στις χαμηλές πτήσεις των άλλων υποψηφίων για τη δημαρχία, η κ. Πατούλη εξεδήλωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δήμαρχος.

Σημειωτέον, στη ΝΔ καθόλου δεν ευχαριστήθηκαν με την είδηση της υποψηφιότητάς για αρκετούς λόγους, με έναν από τους βασικούς να είναι η εικόνα ότι ο δήμος «κληροδοτείται» στη σύζυγο του απερχόμενου δημάρχου. Επισήμως, βέβαια, η Πειραιώς δήλωνε «ουδέν σχόλιον». Από την άλλη, όμως, δημιουργείται πρόβλημα και στον κ. Πατούλη, ο οποίος παρά το ότι επιμένει στον αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα της υποψηφιότητάς, επεδίωκε εσωκομματική ειρήνη και συστράτευση γαλάζιων δυνάμεων.

Η κ. Πατούλη, δε, επικαλείται για την απόφασή της πρόσφατη δημοσκοπηση της Opinion Poll που καταγράφει ελάχιστες αποτυπώσεις για τους διεκδικητές του δήμου-οριακά πάνω από 12% για τον Γιώργο Καραμέρο που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστα περισσότερο από τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου-, ενώ για την ίδια καταγράφεται καλό πέρασμά της σε ψηφοφόρους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, κάτι που, κατά την ίδια, δημιουργεί «εκλογική μαγιά».

Μένει να φανεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, συνεπώς, αν η υποψηφιότητά της θα είναι τελεσίδικη ή αν, υπό το βάρος των αντιδράσεων, θα κάνει πίσω.