«Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι συγγενής και κοντά στις ιδέες που πιστεύω», τόνισε το πρώην στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφορικά με το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει εκλογών.

«Από την άλλη, για να εισέλθεις σε ένα κόμμα, δεν φτάνει να το επιθυμείς και να το αιτηθείς. Χρειάζεται να κινηθούν και οι αντίστοιχες διαδικασίες και να υπάρχει και η αποδοχή σου από την άλλη πλευρά», συμπλήρωσε η υφυπουργός Εσωτερικών.

Ειδικότερα, η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση με το κόμμα «γιατί τα πράγματα είναι ακόμη νωπά και οι εξελίξεις που "τρέχουν" είναι πάρα πολύ σημαντικές», συμπληρώνοντας ότι «σαφέστατα, κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποια συζήτηση, γιατί θα πρέπει κι εγώ να πάρω τις δικές μου αποφάσεις».

«Όταν πλέον θα ηρεμήσουν τα πράγματα, τότε θα πάρω τις αποφάσεις μου. Σίγουρα θα κάνω τις απαιτούμενες συζητήσεις, με πνεύμα νηφαλιότητας και χωρίς άγχος για την "καρέκλα"… Για μένα η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα διαστήματα που δεν έχω ενεργό συμμετοχή στην πολιτική», ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη.

Σε ερώτηση αναφορικά με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από το οποίο παραιτήθηκε η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «η τροπή και η πορεία που έχει πάρει αυτό το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα στο οποίο είχα θητεύσει, παίρνει μία πορεία προς την άκρα δεξιά, όταν π.χ. συνομιλητής του κ. Καμμένου είναι ο κ. Μπαλτάκος. Αυτά με ξεπερνούν, δεν μπορώ να ακολουθήσω μία τέτοια πορεία… είναι αντίθετη με αυτά που υποστήριζαν οι ΑΝΕΛ μέχρι πριν λίγο καιρό», κατέληξε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.