Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο «γιατί μετά από δική του πρόταση συμπεριλήφθηκε στο κυβερνητικό σχήμα», αλλά έσπευσε να παρατηρήσει ότι «την τελική ευθύνη για αυτό την έχει ο πρωθυπουργός και μόνο». Κατά συνέπεια δεν πρόκειται να παραιτηθεί αν τελικά επέλθει το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά μόνο αν της το ζητήσει ο κ. Τσίπρας, ενώ τις τελικές της αποφάσεις θα τις λάβει όταν θα έχει πλήρη εικόνα για το τελικό κείμενο των αλλαγών που θα περάσου από τη Βουλή της πΓΔΜ.

Η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε και στην απουσία της από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία τελικά δεν έγινε, λέγοντας πως οφειλόταν σε ανειλημμένη υποχρέωση. «Δεν γνώριζα το περιεχόμενο της συνεδρίασης», συμπλήρωσε.

Παράλληλα επεσήμανε πως είχε ζητήσει συνάντηση με τον κ. Καμμένο, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα η κ. Χρυσοβελώνη σχολίασε πως «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στη γείτονα χώρα, να έρθει το τελικό κείμενο στη χώρα μας και στη συνέχεια όλοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι διαφωνεί με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ αλλά «δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι υπάρχουν και θετικά σημεία και σίγουρα αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στο παρελθόν».

Τέλος, τόνισε με έμφαση, ότι θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της, καθώς βρίσκεται στο πιο δημιουργικό κομμάτι της θητείας της πρέπει να ολοκληρώσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.