«Λάθος» χαρακτήρισε τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όσο και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στη διάσκεψη των προέδρων, ο Νίκος Βούτσης, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι η σχετική πρωτοβουλία έπρεπε να αποφευχθεί «γιατί ήταν γνωστές οι θέσεις όλων των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές γι αυτό το τραγικό περιστατικό. Είναι αυτονόητη η λύπη μας στους οικείους του όπως και η διερεύνηση σε βάθος όλων των πραγματικών συνθηκών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε το θέμα «λήξαν» τόνισε όμως πως «καλό θα ήταν να είχε υπάρξει προσυνεννόηση». Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι τυπικά είχε το δικαίωμα να το κάνει, ενώ η ΝΔ κάλυψε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου, υποστήριξε ότι δεν ήταν λάθος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Θανάσης Παφίλης, ανέφερε πως οι θέσεις του κόμματος σχετικά με το θέμα είναι γνωστές και σημείωσε «Ήδη γίνεται στα Βαλκάνια συζήτηση περί αλλαγής συνόρων. Τέτοια θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν σε 10 δευτερόλεπτα. Οι βουλευτές μας δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Χρειάζεται προσυνεννόηση. Όπως έγινε δεν συμφωνούμε. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Είναι λάθος κίνηση, σε τόσο σοβαρά ζητήματα θα έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση με τα κόμματα», ανέφερε ο κ. Παφίλης.