Μπορεί ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείφθηκε και τη θέση του να πήρε το ρόδο του ΚΙΝΑΛ, τα ηχεία όμως στο γήπεδο του Σπόρτινγκ λίγο πριν μπει η Φώφη Γεννηματά για να μιλήσει στο ακροατήριο έπαιζαν τη διαχρονική επιτυχία των Stranglers, με τίτλο “it’s always the Sun”. Ίσως η Φώφη Γεννηματά να σκεφτόταν την ανθετικτότητα του Κινήματος, όταν προειδοποιούσε σε όλες τις κατευθύνσεις - ειδικότερα τους κυβερνητικούς - να μην σκέφτονται το νέο “βρώμικο ’89”, καθώς η ίδια και οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν μπροστά τους να ξεδιπλώνεται μια προσπάθεια - από δεξιά κι αριστερά - για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αλλά και πόλεμο λάσπης.

Το γήπεδο του Σπόρτινγκ ήταν πάντως χθες κατάμεστο και εκεί η Φώφη Γεννηματά έδωσε το σύνθημα της διμέτωπης επίθεσης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επέμεινε πάντως στην αυτόνομη πορεία του Κινήματος δηλώντας πως το ΚΙΝΑΛ αποτελεί τη μόνη επιλογή για τους πολίτες που έχουν απογοητευτεί από τον Αλέξη Τσίπρα που όμως δεν επιθυμούν την “παλινόρθωση της δεξιάς”, ενώ επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι καλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, κατηγορώντας τον ταυτόχρονα ότι “κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις, [μην διστάζοντας] να εγκαταλείψει γι’ αυτό ότι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει”.

Στο ΚΙΝΑΛ πάντως δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για το φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωσοσιαλιστές κι αυτό αποτυπώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο χθες από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που χαρακτήσει «ευρωπαϊκή ξεφτίλα» το ενδεχόμενο μιας απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει την μεταπήδηση από την Ευρωπαϊκή Αριστερά στους Δημοκράτες Σοσιαλιστές ενόψει ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε εξαγωγή του κυνισμού και του ευτελισμού των αξιών που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στην Ελλάδα. Εκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπήρξαν κι άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που αντιμετώπισαν σκωπτικά το φλερτ των ευρωπαίων σοσιαλιστών με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας πάντως θα έχει όπως φαίνεται τη δυνατότητα να συνεχίσει το φλερτ του με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές καθώς το βράδυ της Πέμπτης επισκέπτεται την Αθήνα ο τέως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για ιδιωτική επίσκεψη. Θα του παραθέσει γεύμα ο Προκόπης Παυλόπουλος αλλά όπως πληροφορείται το reader.gr ο κ. Ολάντ θα συναντήσει και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα την Παρασκευή, πριν ο κ. Ολάντ συνεχίσει το ιδιωτικού χαρακτήρα ταξίδι του στην Ελλάδα.