Ιδιαίτερα έντονος είναι ο εκνευρισμός που επικρατεί στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με την εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα, στις 4 Μαρτίου. 

Την εκδήλωση, που διοργανώνουν η Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, το ελληνικό γραφείο Friedrich Ebert και το ΙΝΕΡΠΟΣΤ και στην οποία θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, θα κλείσει με ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Αυτός μαζί με την πιθανή συμμετοχή στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι ο λόγος που για το Κίνημα Αλλαγής η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί «κόκκινο πανί» με την Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχουν ήδη απορρίψει προτάσεις για παρουσία τους εκεί.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε μάλιστα την συγκεγκριμένη εκδήλωση «ιδιωτικό πάρτυ» προσπαθώντας προφανώς να υποβαθμίσει τη σημασία της.  Όπως σημείωσε «Ο κ. Μπούλμαν είναι ένας απερχόμενος επικεφαλής της ευρωομάδας κι αυτή η εκδήλωση δεν εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και την καμπάνια ενόψει ευρωκλογών του Φρανς Τίμμερμανς, την υποψηφιότητα του οποίου, ως γνωστόν, δεν υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας», ανέφερε. Ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μια σειρά Ευρωπαίων παραγόντων τον στηρίζουν, αλλά δεν είναι έτσι. Η κ. Κέλερ, των Πρασίνων δεν τον είδε όταν ήρθε στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, υποστήριξε ότι δεν θα πάνε στη συγκεκριμένη εκδήλωση στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπανδρέου. «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ξαφνικά θυμήθηκαν την Κεντροαριστερά, ξεχνώντας ότι για τέσσερα χρόνια κυβέρνησαν με τη Δεξιά και ακροδεξιούς. Έχει μείνει χωρίς ιδεολογία και χωρίς κόμμα. Η προσπάθειά του θα καταρρεύσει και καταφέρει τρύπα στο νερό», τόνισε ο κ. Μαλέλης και προχώρησε σε γενικότερο σχόλιο λέγοντας ότι πράγματι «γίνεται μονομαχία Τσίπρα-Φώφης κι αφορά την πρόοδο, τη δημοκρατία και την κοινωνία και όχι την Κεντροαριστερά».

Εν τω μεταξύ, στη Μαδρίτη μεταβαίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, η πρόεδρος του Κιματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (ΡΕS), στο οποίο θα αποφασιστεί το πρόγραμμα-μανισφέστο για τις ευρωεκλογές, ενώ θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα των προεκλογικών εκδηλώσεων σε κάθε χώρα.