Ο Ιβάνοφ αναφέρεται στα κείμενα των τεσσάρων τροπολογιών και του συνοδευτικού εφαρμοστικού συνταγματικού Νόμου που δημοσιεύτηκαν, με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου, με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, Ταλάλ Τζαφέρι. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βουλής και του SDSM, που σημείωσαν ότι αυτός που παραβίασε το Σύνταγμα ήταν ο Ιβάνοφ, αρνούμενος να υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα για τους δύο παραπάνω νόμους. Ο πρόεδρος της Βουλής και το κυβερνών κόμμα του Ζόραν Ζάεφ επεσήμαναν ακόμη ότι η δημοσίευση των δύο νόμων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σήμερα, με υπογραφή του προέδρου της Βουλής, είναι καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με τις προβλέψεις του Συντάγματος.

Με την ίδια υπογραφή του Τζαφέρι δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της πΓΔΜ ο νόμος κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τον Νόμο αυτό είχε ψηφίσει και μάλιστα δύο φορές το Κοινοβούλιο της χώρας, όμως ο Ιβάνοφ αρνείτο να υπογράψει το σχετικό διάταγμα και να το αποστείλει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παρά το γεγονός ότι υποχρεούταν από το Σύνταγμα να πράξει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκε και ο νόμος που προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα, τον οποίο η Βουλή της χώρας είχε επίσης ψηφίσει δύο φορές και ο Πρόεδρος της χώρας είχε αρνηθεί να τον υπογράψει.