Στην αρχή ήταν ο Αντώνης Πανούτσος και ο Πέτρος Τατσόπουλος, με τη ΝΔ να ανακοινώνει την ένταξή τους στο κόμμα και την υποψηφιότητά τους στον Δυτικό και στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών αντίστοιχα.

Η προαναγγελθείσα ανακοίνωση νέων υποψηφίων βουλευτών με τις λίστες του κόμματος, όμως, συνεχίζεται. Έτσι, εντός των επόμενων ωρών ή το πολύ αύριο, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περί τα 30 νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις λίστες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα πρόκειται για 30 γυναίκες που, όπως λένε από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχουν βάλει ξανά υποψηφιότητα με τη ΝΔ, ενώ αρκετά ονόματα προέρχονται και από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος, αλλά όχι αποκλειστικά από αυτό.

Κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, το σκανάρισμα των ονομάτων που θα ανακοινωθούν έχει ολοκληρωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες από το στενό επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ακόμα μια φουρνιά υποψηφίων τις επόμενες εβδομάδες και πάντως πριν από το συνέδριο του κόμματος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να καταστήσει σαφές ότι η ανανέωση του κόμματος, για την οποία πολλές φορές μιλάει, δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά αντανακλάται και σε πράξεις, απαντώντας κατ’ αυτό τον τρόπο και στην κριτική ότι, σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ, λίγα είναι εκείνα τα νέα πρόσωπα που έχουν εκτεθεί στη δημοσιότητα. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από το συνέδριο της ΝΔ και μετά, στη μάχη του σταυρού θα πέσουν και όσοι γραμματείς του κόμματος το επιθυμούν, αφού παραιτηθούν από τις κομματικές τους θέσεις, με αποτέλεσμα στις γραμματείες να αναμένεται και ένας ανασχηματισμός.