Την οδό της κλιμάκωσης επιλέγει η ΝΔ, προκειμένου να συντηρήσει την πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την ανοιχτή αντιπαράθεση Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά που μαίνεται χωρίς τέλος. Άλλωστε, οι δύο υπουργοί με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις τους που συντηρούν το κλίμα έντασης, παρά την προσπάθεια του Μαξίμου να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην υπόθεση Παπαντωνίου, με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο, όπως έγραφε από χθες το Reader.gr, για «ομερτά»: συνωμοσία της σιωπής δηλαδή.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ΝΔ επιλέγει διάφορα μέσα προκειμένου να φέρει το Μαξίμου σε δύσκολη θέση, αλλά και να οδηγήσει παράλληλα την κυβέρνηση και σε καθαρές, δημόσιες απαντήσεις γι’αυτή την πρωτοφανή κόντρα δύο κεντρικών πολιτικών προσώπων που όμοιά της δεν έχει υπάρξει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Αρχικά, η ΝΔ ζήτησε δια της κοινοβουλευτικής οδού την κοινοποίηση της «αυστηρώς προσωπικής» εννιασέλιδης επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. Χθες, σε συνέχεια αυτής της στρατηγικής, ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης πήγε κατ’ εντολήν του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο, όπου έθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας το βίντεο με τις δηλώσεις Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, όπου κάνει λόγο για καταγγελίες του Πάνου Καμμένου περί χρηματισμού από τον Τζωρτζ Σόρος της κυβέρνησης, χωρίς να υπάρξει απάντηση από το Μαξίμου. Πλέον, η ΝΔ αναμένεται να πάει ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του θυελλώδους αυτού υπουργικού συμβουλίου που λειτούργησε ως θρυαλλίδα για την παραίτηση Κοτζιά.

Άλλωστε, ήταν ο Πάνος Καμμένος που με χθεσινό του tweet έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά, ανακινώντας το θέμα και δίνοντάς του νέα ώθηση, ενώ επικαλέστηκε και τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και τις μαρτυρίες των παρόντων υπουργών, προκειμένου να πείσει ότι ουδέποτε έκανε λόγο για καταγγελίες περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος.

Είναι σαφές, πάντως, για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μιας και δεν τοποθετείται δημοσίως, ενώ και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνουν ότι απλώς...δεν άκουσαν τι ειπώθηκε μέσα στο υπουργικό. Και όλα αυτά, την ώρα που ο υπουργός Άμυνας και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών λένε διαμετρικά αντίθετα πράγματα, διαψεύδοντας ο ένας τον άλλον. Μάλιστα, χθες ο κ. Καμμενος έφτασε να λέει για τον κ. Κοτζιά ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», χωρίς καμία αντίδραση από το Μαξίμου εκ νέου, όπως παρατηρούσαν αρμόδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τούτων δοθέντων και...βοηθούντος του κ. Καμμένου, η ΝΔ επιδιώκει να συντηρήσει το εν λόγω ζήτημα ψηλά στη δημόσια συζήτηση, προκαλώντας πλήγμα στη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης που επιδιώκει να υπερβεί τις διχογνωμίες μέσω του...στρίβειν δια του Παπαντωνίου.