Ποιος θα το περίμενε ότι η στήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κατά την ομιλία του για την προώθηση της συνεργασίας με τη χώρα του όταν υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο τον Έλληνα Πρωθυπουργό, και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός και κυρίως αξιόπιστος εταίρος σε μία ευαίσθητη περιοχή, θα προκαλούσε αμηχανία και ενόχληση στην Ευρώπη.

«Είναι τιμή μας να έχουμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας μαζί μας. Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα έχει περάσει δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει. Εμείς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα θα βοηθήσει εμάς και θα ενισχύσουμε τη συνεργασία», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στον εκσυγχρονισμό του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά πως φάνηκε κάποιοι αντέδρασαν άμεσα διεκδικώντας την πρωτιά στα καλά λόγια γι’ αυτό το ακροτελεύτιο ευρωπαϊκό κομμάτι…

Αυτά τα τόσο υποστηρικτικά λόγια, που έπρεπε να… διαβούμε τον Ατλαντικό για να τα ακούσουμε… από το στόμα του αμερικανού Προέδρου, ενεργοποίησαν θετικές δηλώσεις για τη χώρα μας από την κραταιά Γερμανία.

Με μια… ενόχληση ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ απάντησε στις χτεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τα περί αμερικανικής στήριξης στην Ελλάδα.

Θα έλεγε κανείς ότι ξαφνικά όλοι θέλουν να είναι φίλα προσκείμενοι στην Ελλάδα που μέχρι χθες επέκριναν και νουθετούσαν κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο…

Από την άλλη κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η διπλωματία επιτάσσει τέτοιου τύπου δηλώσεις ειδικά όταν απέναντι βρίσκεται ο… Πλανητάρχης.

Κληθείς, λοιπόν, να σχολιάσει, την επίμαχη δήλωση Τραμπ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι: «Κι εμείς στηρίζουμε, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Ελλάδα» ενώ σχετικά με τη συμφωνία ελληνικής και αμερικανικής πλευράς για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, διευκρίνισε ότι ως γερμανική κυβέρνηση δεν έχει βεβαίως τίποτα να σχολιάσει σε ό, τι αφορά στο πως η ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

Ο καιρός θα δείξει αν αυτή η στάση, ένθεν κακείθεν, θα έχει συνέχεια και θα εξακολουθούν να ερίζουν στην… ποδιά της Ελλάδας για το ποιος τη στήριξε πρώτος ή ποιος τη στηρίζει περισσότερο και κατ’ εξακολούθηση ή αν εκδηλώθηκε άπαξ!! Αν και το σημαντικό είναι τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις, και σύντομα!!