«Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος παίζουν θέατρο σκιών», υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι «το πρωί τσακώνονται, τρώνε μαζί το μεσημέρι και συμφωνούν σε όλα το βράδυ». Το ίδιο ισχύει, δηλώνει ο κ. Κακλαμάνης, και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως υπογραμμίζει «ουδείς τολμάει να ζητήσει¨"διαζύγιο".

Ερωτηθείς εάν η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά δρομολογεί εξελίξεις ο κ. Κακλαμάνης εκτιμά «ο κεντρικός στόχος των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου είναι, ει δυνατόν, η κυβέρνηση να εξαντλήσει τη θητεία της».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει ότι «στην πατρίδα μας ορισμένοι ήδη γίνονται πρόθυμοι πριν προβάλουμε να μάθουμε το αποτέλεσμα στα Σκόπια».

Στο θέμα των συντάξεων, ο κ. Κακλαμάνης δηλώνει ότι η ΝΔ είχε απαιτήσει πρώτη τη μη περικοπή τους και «η κυβέρνηση έχασε τη μοναδική ευκαιρία να τη ψηφίσει και να πάει με ψήφους 300-0 στις Βρυξέλλες να τη διεκδικήσει».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη, ο κ. Κακλαμάνης κάνει λόγο «βιομηχανία λάσπης που έχει στηθεί από την κυβέρνηση».

Στο θέμα της ασφάλειας υποστηρίζει ότι «η κατάσταση βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εμπεδώσει ξανά το αίσθημα της ασφάλειας για τους Έλληνες».

Αναφορικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητές εκλογές , ο κ. Κακλαμάνης ως υπεύθυνος της ΝΔ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στις περιφερειακές εκλογές δεν θα υπάρχουν αντάρτικες υποψηφιότητες» και προϊδεάζει ότι «σε επίπεδο δήμων θα υπάρχουν εκπλήξεις».

Τέλος αναφερόμενος στον Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημειώνει, στη συνέντευξή του, ότι «επί τέλους έχουμε έναν Πρόεδρο, μετά από αρκετά χρόνια, που πάντα μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος, ανοίγει και νέους δρόμους».