Ζωτικής σημασίας είναι η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. 

Σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο ίδιος διαμήνυσε ότι «εάν αυτή την αλλαγή δεν την κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν θα την κάνει κανείς».

Αναφερόμενος στην απόσυρση του νομοσχεδίου Κοντονή, ο κ. Καλογήρου είπε ότι «θα ήταν προχειρότητα» να υιοθετηθεί και να υπερασπιστεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο από έναν υπουργό που μόλις έχει αναλάβει καθήκοντα. «Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να δούμε ζητήματα που αφορούν τον δικαστικό και τον δικηγορικό κόσμο, τον τρόπο οργάνωσης των δικαστηρίων και άμεσα μέτρα επιτάχυνσης της δίκης».

Με αφορμή την εκπεφρασμένη πρόθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ακυρώσει τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο κ. Καλογήρου σχολίασε ότι το σημαντικό είναι όσοι κάνουν χρήση ευεργετημάτων, να τα δικαιούνται πραγματικά. «Γι' αυτό καταθέσαμε την τροπολογία, βάσει της οποίας βουλεύματα αποφυλάκισης που στηρίζονται σε πλαστά ή ψευδή στοιχεία ανακαλούνται αυτομάτως», επεσήμανε.

Τέλος, χαρακτήρισε «πρόκληση» για τους νέους ποινικούς κώδικες τον εξορθολογισμό των ποινών στα κακουργήματα και τα πλημμελήματα.