Σε διάψευση των σεναρίων «επιστημονικής φαντασίας» που διακινούνται στο Διαδίκτυο περί διάσωσης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε υποτιθέμενο ταξίδι του στις Μαλδίβες, προχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, με ανάρτησή του στο twitter, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, πως δεν είναι ούτε εκείνος που προκάλεσε τις αρχικές διαρροές σχετικά με την υπόθεση.

«Επειδή βλέπω διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας τροπικά και μη, ξεκαθαρίζω προς όλους. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος, ότι έχουμε να πούμε τα λέμε δημόσια και ευθέως, ούτε απειλούμε ούτε απειλούμαστε. Αυτοί που διαρρέουν είναι σκοτεινά κέντρα που χτυπούν πρώτα εμάς», έγραψε σε ανάρτησή του o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας αναφέρθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του στα «Παραπολιτικά» σε ένα περιπετειώδες και μυστικό ταξίδι του πρωθυπουργού και της οικογενείας του στις Μαλδίβες, όπου μάλιστα όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος παρενέβησαν τα ΟΥΚ για να τον διασώσουν, οταν ξέσπασε στρατιωτικό πραξικόπημα.

Έκτοτε, έντονη φημολογία και σειρά σχετικών αναρτήσεων κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Τα δημοσιεύματα, μεταξύ άλλων, παρουσίαζαν ότι ήταν ο Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της κόντρας κυβέρνησης-ΑΝΕΛ των τελευταίων ημερών, που διέρρευσε τα σενάρια, δεδομένου ότι την εποχή της υποτιθέμενης διάσωσης του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παρέμενε υπουργός Άμυνας και ήταν επιφορτισμένος με τη διαταγή της αστραπιαίας επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων.