«Κάναμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συνειδητή επιλογή η χώρα να βγει από τα μνημόνια, να δοθούν αναδρομικά, να προφυλαχθούν μισθοί και συντάξεις στο στρατιωτικό προσωπικό, να βοηθήσουμε να μη μειωθούν οι συντάξεις. Γι’ αυτή τη συνεργασία των τεσσάρων ετών καταφέραμε πράγματα που δεν έχουν πετύχει κόμματα πολλών ετών και με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, στη Συμφωνία των Πρεσπών, στους «αποστάτες» του κόμματος, στο Νίκο Κοτζιά και στον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 αναφορικά με όσα έγιναν με τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε, το ότι δεν διαθέτει το κόμμα ΚΟ «είναι η επεξήγηση του κανονισμού που αυθαίρετα έκανε ο πρόεδρος της Βουλής σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα». «Μετά από μια σχέση τεσσάρων ετών δεν θα βγω να ξεκατινιαστώ ή να πω πράγματα εκτός πολιτικής, συγκρούστηκα με καρχαρίες, με τίγρεις» είπε για την τωρινή «παγωμένη» σχέση του με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του, τον πρωθυπουργό.

 

Για το τρίτο μνημόνιο είπε πως ήταν «το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης έξι μηνών που φτάσαμε στα άκρα». «Φτάσαμε μέχρι να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ τον Ιούλιο του 2015 και τη συμφωνία ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να την εγκρίνει» πρόσθεσε. Όσο για το 6μηνο της διαπραγμάτευσης, που προηγήθηκε, είπε πως «για κάποιους ήταν καταστροφικό, για άλλους ήταν η εξάντληση των ορίων που είχε η Ελλάδα να διαπραγματευτεί με τον διεθνή παράγοντα. Δεν ξέρω αν μας στοίχισε εκατομμύρια ή αν μέσω αυτού καταφέραμε να πάρουμε μία λύση και δεν πέτυχε η Γερμανία να γίνει η χώρα μας αποθήκη ανθρώπων εκτός ΕΕ».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος είπε πως δεν μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση τον Ιούλιο, όπως έχει ειπωθεί, καθώς στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης δεν είχε το κόμμα του αρκετούς βουλευτές για να φτάσουν τους 151.

«Μπορούσα να γίνω ήρωας, αν τότε έβγαινα και τα έκανα μπάχαλο κι έλεγα δεν συμβιβάζομαι, και τότε θα έφευγαν οι αποστάτες, ήταν ήδη συμφωνημένο» πρόσθεσε, εξηγώντας πως δεν μπορούσε να ανατρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς οι αποστάτες ήταν ήδη συνεννοημένοι.

«Εγώ επέλεξα τον δρόμο της ευθύνης και να μη γίνω ήρωας, να βγω με 15% στις εκλογές» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο άρθρο του BBC για τα περί καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας είπε: «Πήγα στις ΗΠΑ και έκανα την ύστατη προσπάθεια. Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να πάρουν πίσω το αίμα του εμφυλίου. Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από τη ΝΔ προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες».

Επιτέθηκε στο Νίκο Κοτζιά για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του και όπως είπε σε αυτήν αναφέρεται σε σπίτι που ενοικιάζει ο Πάνος Καμμένος από offshore εταιρεία. Δείχνοντας μάλιστα το κινητό του είπε ότι το σπίτι το έχει νοικιάσει από ιδιώτη και όχι από offshore.

«Πλέον όσο περνάει ο καιρός έρχονται στοιχεία και θα κάνω συνέντευξη Τύπου αφού τα καταθέσω στον εισαγγελέα. Αποδεικνύουν αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που έκανε ο κ. Κοτζιάς για το θέμα της συμφωνίας για τις βίζες». Συνέδεσε μάλιστα τις δραστηριότητες του Νίκου Κοτζιά με το δημοσίευμα του BBC.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Πάνος Καμμένος είπε: «Ο Νίκος Κοτζιάς που είχε πει: «άσε με να διαπραγματευτώ για την συμφωνία και θα την φέρω αργότερα». Έγραφα στα sms ότι θα τελειώσω τον Κοτζιά και τον τελείωσα».