Συνέχεια στην κόντρα του με τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά δίνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας πως δεν θα ασχοληθεί πλέον μαζί του, ενώ παράλληλα διέψευσε εκ νέου ότι είπε όσα του αποδίδονται στο Υπουργικό Συμβούλιο για χρήματα του Τζορτζ Σόρος.

«Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Κοτζιά πλέον. Το πολύ της θλίψεως...» είπε ο κ. Καμμένος στην τηλεόραση του Aplha, εννοώντας προφανώς ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διέψευσε εκ νέου ότι μίλησε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι ότι η κυβέρνηση πληρώθηκε από τον Τζορτζ Σόρος και μίλησε εκ νέου για «προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση» και για «ορφανά του Σημίτη».

«Επειδή βλέπω να γίνεται μεγάλη σπέκουλα και να στήνονται σενάρια για πράγματα που υποτίθεται ότι ειπώθηκαν από εμένα, να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατομμύρια πήρε η κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία εκδόσεως βίζα που δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση» είπε ο Π.Καμμένος. 

«Όλα αυτά λοιπόν είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί του στη ΝΔ βλέπουν ότι καταρρέει ο μύθος που προσπαθούσανε να χτίσουνε» πρόσθεσε. 

«Η κυβέρνηση έχει υπουργικό συμβούλιο όπου κρατούνται πρακτικά και εξάλλου ήταν ξεκάθαροι αυτοί που μιλήσανε, όπως ο Χρήστος ο Σπίρτζης και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια κάποιων να χτίσουν σενάρια σε ψευδείς δηλώσεις» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, απαντώντας στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, διέψευσε ότι υπήρξαν παρόμοιες αναφορές από τον Πάνο Καμμένο.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα» είπε ο κ. Σπίρτζης.

Υπαινιγμοί κύκλων Κοτζιά περί διαγραφής των πρακτικών

Ψεύδεται λοιπόν ο κ. Κοτζιάς; Το ερώτημα απηύθυνε ο ΑΝΤ1 σε στενούς συνομιλητές του τέως υπουργού Εξωτερικών οι οποίοι απάντησαν ότι δεν ψεύδεται και επιμένει σε όσα είπε δημοσίως. 

«Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε» ανέφεραν με νόημα οι κύκλοι του κ. Κοτζιά.