«Εγώ είπα στον βουλευτή μου να... πάει για γκαζόζα», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Αριστείδη Φωκά, στη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος, συνομιλώντας με τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς». «Ο Τσίπρας μας πούλησε 100 φορές γι' αυτό θα πίνουμε γκαζόζα στη βουλή» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος μίλησε για «απειλές» ώστε να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, διαμηνύοντας ότι «εγώ τέτοιες απειλές δεν δέχομαι». «Θα έχουν πόλεμο αν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ έγινε δύο φορές βουλευτής και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα», τόνισε ο κ. Καμμένος, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Τέρενς Κουίκ, μιας και αυτός θα αντικαταστήσει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, όταν αυτός παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ και παραδώσει την έδρα του.

«Εάν ο Τσίπρας λειτουργήσει με την έννοια: "σου δίνω μια θέση για μια ψήφο", θα αποδείξει ότι όχι μόνο είναι αχάριστος αλλά και ότι ο ίδιος σχεδίασε την διάλυση της ΚΟ του εταίρου του», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση  να κάνει εκλογές και πριν τον Μάιο», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Εκτίμησε ότι θα υπάρξει προσφυγή της Ρωσίας στον ΟΗΕ. «Δεν έχουν υπολογίσει τη θέση της Βουλγαρίας που δεν δέχεται το θέμα της γλώσσας αυτή τη γλώσσα δεν πρόκειται να την παραχωρήσουν», είπε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ο κ Τσίπρας του πρότεινε να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και να συνεχίσουν μαζί μέχρι το τέλος της τετραετίας και μάλιστα του είπε αν φοβάσαι έλα στο επικρατείας εσύ και οι ΑΝΕΛ ή να κάνουμε μια νέα σύμπραξη. 

«Εμείς είμαστε που θα διαμορφώσουμε και την επόμενη κυβέρνηση. Πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία», είπε επίσης. 

Για τον κ. Κοτζιά είπε ότι θα προφυλακιστεί για τις βίζες και ότι από πίσω του είναι ο Σόρος. «Θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω να μου κάνει μήνυση. Ο Κοτζιάς έχει κάνει παράνομες ενέργειες έχω έτοιμους φακέλους για τη δικαιοσύνη», ανέφερε.

Για το καλοκαίρι του 2018 είπε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να ανατρέψει την κυβέρνηση και ότι ακόμα και αν την έριχνε και με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «Βόρεια Μακεδονία» θα λεγόταν πάλι. «Ό,τι και να γινόταν θα πέρναγε το "Βόρεια Μακεδονία", γιατί η ΝΔ έχει αποδεχτεί την διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή το "Βόρεια Μακεδονία"».