«Στο Μαξίμου, υπάρχει μία ομάδα γερόντων που αν τους δεις να συνεδριάζουν είναι σαν το ΚΚΕ. Είναι συμπαθέστατοι άνθρωποι, ο κ. Φλαμπουράρης και ο κ. Καρτερός. Η λογική αυτή είναι πρωτόγνωρη και μου δείχνει μια ανησυχία και μια ανασφάλεια», σχολίασε ο κ. Καμμένος. 

Για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία είπε ότι δεν θα του άρεσε να δει τον πρωθυπουργό να καταθέσει στεφάνι στον «σφαγέα των Ποντίων» Μουσταφά Κεμάλ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει συμφωνία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού γιατί ήθελε νέους συνεταίρους από την κεντροαριστερά», ανέφερε ο κ. Καμμένος μιλώντας στο Open και διερωτήθηκε «είναι άνοιγμα στην Κεντροαριστερά η κ. Παπακώστα ή η κ. Κουντουρά;».

Παράλληλα έκανε λόγο για «ανέντιμη προσπάθεια» προσέγγισης στελεχών των ΑΝΕΛ, ενώ ο ίδιος, όπως είπε, φέρθηκε έντιμα και καθαρά.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως περιμένει από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες την έδρα του μετά την παραίτησή του, ενώ επεσήμανε πως τον πίεσε για να μείνει στο κόμμα.

Για τον Κώστα Ζουράρι, ο κ. Καμμένος είπε πως είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μίλησαν στο τηλέφωνο το βράδυ της Δευτέρας, με τον βουλευτή να του λέει πως «τον έχουν πάρει 50 φορές τηλέφωνο» για να στείλει την επιστολή.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη λογική» για τη Βουλή και όπως είπε, «δείχνει ανησυχία και ανασφάλεια του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού. Μόνο στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης γίνονταν αυτά».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «τον πιστεύω σαν ηγέτη», αλλά «με έχει στεναχωρήσει πολύ, δεν θα τον εκβίαζα ποτέ», ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει εκβιάσει ποτέ κανέναν.

Για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος είπε πως «έχει απόλυτα ποινικές ευθύνες και ο πρωθυπουργός γνώριζε την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών με τις εταιρείες του Σόρος και τις βίζες και τις offshore εταιρείες. Γνώριζε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε υποθέσεις όπως της Λιβύης. Όταν μετά τον ρώτησα τον πρωθυπουργό, μου είπε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, είναι ηθικό. Παρακαλώ να πάμε στα δικαστήρια. Περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας».

Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα σενάρια ένταξης στους ΑΝΕΛ του προερχόμενου από τη Χρυσή Αυγή, Δημήτρη Κουκούτση, λέγοντας πως ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας, αλλά δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο. «Θα το δούμε, δεν είναι θέμα δικό μου, δεν έχω διαπιστώσει κινήσεις που να τον εντάσσουν στο ναζιστικό χώρο. Δεν έχω μιλήσει μαζί του για θέμα ένταξης», είπε και τόνισε πως δεν έχει καμία πρόθεση για συνομιλίες με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.