Για μεθόδευση διάλυσης της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατηγόρησε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συζήτησης της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή. 

«Ίσως μιλάω τελευταία φορά ως πρόεδρος της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαλύσουν την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όπως έκαναν στο Ποτάμι. Απόλυτη αχαριστία. Ο πρόεδρος εξήγησε σε δημοσιογράφο ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές πρέπει να είναι εκλεγμένοι με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο» ανέφερε ο πρώην υπουργός Άμυνας. 

«Όταν παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος, θα τον αντικαταστήσει ο Κουίκ για να αποχωρήσει και να διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως έτσι αποδεικνύεται, ότι «δεν ήταν τίποτα στημένο» αλλά και πως «δεν υπήρξε καμία συναλλαγή». 

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Πάνος Καμμένος αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ψηφίσει όπως έχει δηλώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα παραδόσει την έδρα του, αυτή θα πάει στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί άμεσα από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Έτσι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αριθμεί 5 βουλευτές, ένας εκ των οποίων όμως δεν έχει εκλεγεί με το δικό τους ψηφοδέλτιο (ο Αριστείδης Φωκάς). Αυτό σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς Καμμένου σημαίνει ότι για να διατηρηθεί η ΚΟ θα πρέπει να επιστρέψει ένας εκ των Νικολόπουλου, Λαζαρίδη ή Δημήτρη Καμμένου.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φιμωθούμε, ότι θα δεχθούμε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και ότι δεν θα αντισταθούμε σε μια απόλυτη αχαριστία απέναντι σε έναν εταίρο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και είμαστε περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια» πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνάντηση Ζάεφ-Σόρος στην Ελβετία και «στην αρχή», όπως είπε, «εφαρμογής των σχεδίων διάλυσης της Ελλάδας». Ανέφερε ακόμα ότι η δικαιοσύνη «θα ανοίξει τους φακέλους εκείνων που δουλεύουν με τον Σόρος και αν δεν το κάνει, θα το κάνουμε εμείς».

Έκανε λόγο για σύμπλευση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και τόνισε ότι «οι μόνοι που είμαστε απέναντι είμαστε οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και μερικοί ανεξάρτητοι βουλευτές».

Είπε ότι σε λίγες ώρες η Μακεδονία δεν θα είναι ελληνική και έκανε λόγο για «εσχάτη προδοσία» των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, στεκόμενος ιδιαίτερα στους «έξι εφιάλτες που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπουλήσει το όνομα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε τη λύπη του που «μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης έγινε κυβέρνηση αποστατών» ενώ ανέφερε, επιπλέον, ότι «λυπάμαι πολύ, γιατί ενώ μαζί ταχθήκαμε να χτυπήσουμε τη διαφθορά, αυτή όχι μόνο γελάει, αλλά βγάζει και ανακοινώσεις και ομιλίες προκαλώντας σας».