Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακόμα και να παραιτηθεί από βουλευτής άφησε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αφού ξεκαθάρισε ότι αμέσως μετά την ομιλία του θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλου, με αποτέλεσμα η ΚΟ των ΑΝΕΛ να διαλυθεί, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για «ενορχήστρωση της αποστασίας». 

Σημείωσε μάλιστα, πως αυτή, ενορχηστρώθηκε αμέσως μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, στο οποίο και παρουσίασε το περίφημο plan B για το Σκοπιανό και προαναγγέλθηκε από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, χαρακτήρισε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα «ψυχρό εκτελεστή». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η δική μας εκτέλεση δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Για σας δε σημαίνει τίποτα, δείξατε ότι είστε ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας είναι σημαντική. Και δε σας απειλώ αλλά θα έπρεπε να έχετε την ευαισθησία να σέβεστε αρχές και ιδέες αφού δε σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Μετά από 4 χρόνια στο Άμυνας υπερήφανος και όρθιος [...] όλοι όσοι πίστεψαν σε μια κυβέρνηση συμφιλίωσης τώρα τι θα κάνουν; σε τί θα πιστέψουν».