Καρφί για την πρόταση για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζαεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών έριξε μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση του Bureau του ΕΛΚ που λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Σχολιάζοντας το αίτημα που κατατέθηκε από Τυνήσια πρώην κάτοχο του βραβείου Νομπέλ, ο κ. Ταγιάνι υπογράμμισε ότι προσπάθησε να αποδείξει ότι ένας Πρόεδρος που προέρχεται από το ΕΛΚ, όπως αυτός, είναι τελείως διαφορετικός από έναν σοσιαλιστή Πρόεδρο, όπως ήταν ο προκάτοχός του Μάρτιν Σουλτς, και γι’ αυτό δεν συνυπέγραψε την πρόταση, ούτε εξέφρασε τη δημόσια στήριξή του. «Δεν υπέγραψα να δώσουμε το Νομπέλ σε κάποιον που είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός, γιατί πιστεύω ότι το βραβείο θα πρέπει να δοθεί σε κάποιον άλλο. Νομίζω ότι θα μπορούσε να δοιεί στη μνήμη του Χέλμουτ Κολ και όχι σε κάποιον που εμπλέκεται τώρα στην πολιτική», τόνισε ο κ. Ταγιάνι. 

Η φράση του κ. Ταγιάνι ειπώθηκε σε πάνελ που συμμετέχει με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάνφρεντ Βέμπερ και συντονιστή τον δημοσιογράφο Σάιμον Νίξον.