Ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό σχόλιο για την Ελλάδα και την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν στην παρουσία του σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Κατάινεν υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων του πακέτου Γιούνκερ και απένειμε τα εύσημα στην ευρωβουλευτή κι εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, για τη δουλειά που έκανε ώστε να ενημερώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 22,000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν λάβει χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ, σε συνέχεια του σχολίου πως η Ελλάδα είναι πρώτη στον κατάλογο με τις ευρωπαϊκές χώρες ως προς την απορρόφηση των κονδυλίων.

«Αν φορούσα καπέλο θα το σήκωνα για να τιμήσω τις επιχειρήσεις και τις αρχές για την αξιοποίηση των κονδυλίων» είπε ο κ. Κατάινεν.

Ο κ. Κατάινεν αναφέρθηκε και στο θέμα της Βενεζουέλας, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση της ΕΕ, πως οι εκλογές στη χώρα δεν ήταν ελεύθερες, ότι δεν νομιμοποιούνται δημοκρατικά και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας που εκπροσωπεί τη χώρα δημοκρατικά.

Είπε επίσης ότι στη χώρα πρέπει να γίνουν σύντομα αξιόπιστες εκλογές αφού το θέμα αφορά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη στο θέμα αυτό», είπε ο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.