Σφοδρή κριτική ασκεί ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χάρης Κάτανας, στον Πάνο Καμμένο για την επιλογή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αυτή τη χρονική στιγμή κάνοντας λόγο για «συμφωνημένο διαζύγιο» και «θεατρινισμούς» από την πλευρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Τα ψέματα τελείωσαν, όπως τελείωσαν και οι ΑΝΕΛ» δηλώνει ο κ. Κατάνας και αναφερόμενος στη φράση που χρησιμοποίησε ο απερχόμενος Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, ότι «οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα», ο κ. Κάτανας σχολιάζει: «ισχύει η διαχρονική ρήση του Μένανδρου: “Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει”».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ: 

Δεν ξέρω πώς το σκέφτηκε ο Πάνος Καμμένος όμως η Λερναία Ύδρα ήταν ένα τρομακτικό τέρας, συνώνυμο της καταστροφής, ζούσε σε βάλτο και είχε εξελιχθεί σε μια άκρως βλαπτική παρουσία για την ευρύτερη περιοχή της. Ένα τέρας που τελικά εξοντώθηκε μέσα στον ίδιο τον βούρκο του και γλύτωσαν όλοι.

Κατά τα λοιπά, στην παράσταση με το συμφωνημένο διαζύγιο της Κυριακής, η κωμική συμπαιγνία των δύο συνεταίρων που ξεδιάντροπα εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων, μόνο αγανάκτηση, οργή και θλίψη μπορεί να προκαλέσει και τίποτα λιγότερο. Αγανάκτηση για αυτούς που ακόμη νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν και να ξεγελούν τους Έλληνες. Οργή για αυτούς που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία. Μόνο θλίψη για όσους δήθεν παραιτούνται για να διαφυλάξουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ οι ίδιοι συναίνεσαν στον σχεδιασμό της «αγοραπωλησίας» κι επέτρεψαν να «μπουν» υπογραφές για την  υλοποίηση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εύλογα όλοι εμείς, από απέναντι, αναρωτιόμαστε: Πού ήταν οι θεατρινισμοί του Πάνου Καμμένου όταν ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς υπέγραφαν με άνεση την προδοσία και πανηγύριζαν προκλητικά στις Πρέσπες; Γιατί δεν έσπευδε τότε για να μπλοκάρει τη συμφωνία όπως μπορούσε να το κάνει ως κυβερνητικός εταίρος; Δεν το έκανε προφανώς επειδή και ο ίδιος ήταν συμμέτοχος στα προσυμφωνημένα. Συμμέτοχος και συνένοχος διότι η αλήθεια είναι μία. Η απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών γεννήθηκε με την ανοχή και την συναίνεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα. Η δε πρόσφατη άποψη περί «ολετήρα» μάλλον διατυπώθηκε ενόσω κοιτάζονταν στον καθρέπτη αυτός που τη διατύπωσε.

Τα ψέματα όμως τελείωσαν. Όπως τελείωσαν και οι ΑΝΕΛ, με τους εναπομείναντες που επιμένουν να κρατούν τη «σφραγίδα», να έχουν ελάχιστο χρόνο πολιτικής επιβίωσης, όσος ακριβώς απομένει και στον συνεργάτη τους, τον εξίσου απερχόμενο Αλέξη Τσίπρα. Δεν διαθέτουν πλέον κανένα λαϊκό έρεισμα, παρά εκφράζουν μόνο εαυτούς και προσωπικά συμφέροντα.

Η κατάρρευση τους ξεκίνησε από καιρό και δεν πρόκειται να σταματήσει με τίποτα. Απέμειναν ελάχιστοι, διότι όλοι εμείς που δεν πήγαμε εκεί για το «αλισβερίσι», που τελικά μπορέσαμε να αντιληφθούμε το ακαθόριστο του πολιτικού εγχειρήματος και τις τυχοδιωκτικές διαθέσεις της ηγεσίας, αποχωρήσαμε έγκαιρα ή πιο μετά, αφήνοντας μόνους αυτούς και τις καρέκλες τους.

Κι εμείς που φύγαμε, είμαστε οι πολλοί. Εμείς που δεν αποδεχθήκαμε “αντίδωρα” και ανταλλάγματα παραμονής, είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία. Στους ΑΝΕΛ απέμεινε μόνο μια ισχνή μειοψηφία. Ο κόσμος τους εγκατέλειψε και δεν τους σώζει κανένας νέος λεονταρισμός, κανένας θεατρινισμός, καμία καινούργια κολοτούμπα, σαν τις τόσες που έχουν πιστοποιηθεί ως βασική «ειδικότητα» του Πάνου Καμμένου. Ο κόσμος που κάποτε τους ακολουθούσε, τους γύρισε την πλάτη μαζικά και πατριωτικά. Το μέλλον της πατρίδας θα έλθει από αλλού και στην προσπάθεια αυτή, θα είμαστε ξανά όλοι μαζί.