«Απροσπέλαστη κόκκινη γραμμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο βουλευτής του Κώστας Κατσίκης. «Γι αυτό εμείς, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, από τη στιγμή που ευθέως η συμφωνία συνδέθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, δηλώνουμε ότι διαφωνούμε και καταψηφίζουμε αμφότερες» . 

Μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, ο Κώστας Κατσίκης συνέχισε «Οι ΑΝΕΛ συνδιαμόρφωσαν τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. Αποχωρώντας από το κυβερνητικό σχήμα οδηγήσαμε τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κ. Κατσίκης και πρόσθεσε: «Στα τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησής μας συνδράμαμε με όλες μας τις δυνάμεις, στηρίξαμε και συνδιαμορφώσαμε τις πολιτικές αποφάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν ανάσα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις γιατί οφείλαμε να το κάνουμε και να μείνουμε».

 Σχολιάζοντας τις διαφοροποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για εφιάλτες που αγκαλιάστηκαν από το κόμμα αλλά πέρασαν τις γραμμές του, πρόδωσαν, όπως είπε, τις αρχές του και την εμπιστοσύνη όλων, αλλά «κυρίως πρόδωσαν τη συνείδησή τους». «Μην αυταπατάσθε. Όποιος το έκανε μία φορά θα το ξανακάνει γιατί είναι στοιχείο του χαρακτήρα του που εξασκείται σε πρωτάθλημα καριέρας και δεν εμποδίζεται σε μια νύχτα να αλλάζει στρατόπεδα σε λογική απροκάλυπτου ανθελληνισμού» σημείωσε.