Ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Open, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Κατσίκης.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κατσίκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε. Το έχει τονίσει πολλάκις ο Καμμένος εδώ και καιρό ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση και ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν θα υπάρχει».

Όσον αφορά στις προθέσεις των άλλων βουλευτών του κόμματος ειπε «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου» υποννοώντας ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολούθησουν τη γραμμή του κόμματος.

«Πρώτο μας μέλημα είναι το εθνικό-πατριωτικό συμφέρον. Το θέμα των Σκοπίων αποτελεί κόκκινη γραμμή. Τις κόκκινες γραμμές μας δεν τις παραβιάζουμε. Είναι θέμα αρχής να μείνουμε σ΄ αυτά που είπαμε ανεξαρτήτως επιπτώσεων» τόνισε ο κ. Κατσίκης.

Χαρακτήρισε, τέλος, «έντιμη» τη στάση του πρωθυπουργού. «Πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή».

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή πριν από την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση ή θα πάει «εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα σε πρόωρες εκλογές».