Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε σε ατάκα βουλευτή της συμπολίτευσης, που έδειξε να... βαριέται όταν εκείνος σημείωσε ότι θα μιλήσει επιγραμματικά για όσα αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία στο Συνέδριό της. 

«Αν είστε κουρασμένη να πάτε έξω» κάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οργισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας την παρέμβαση του Νίκου Βούτση. «Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, να κατεβείτε κάτω» αντέτεινε στον πρόεδρο της Βουλής, ενώ συνεχίζοντας σε ακόμα πιο έντονο ύφος είπε

«Όταν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ ασχημονούν και δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη, θα την επιβάλλω εγώ».  

«Δεν είστε ούτε στο Συνέδριό σας, ούτε σε τάξη σχολείου» ήταν η απάντηση του Νίκου Βούτση. 

Πηγές ΝΔ για Βούτση: Συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ με του προέδρου της Βουλής

«Μόνο τυχαία δεν προκλήθηκε σήμερα η δημόσια αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής» σημείωναν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες τόνιζαν πως «συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτυσης την οποία ενώ προφανώς ο κ. Βούτσης άκουσε, δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη» κάτι που αντίθετα, σύμφωνα με τις πηγές της; ΝΔ «συνηθίζει να κάνει όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ».

«Δεν ήταν όμως μόνον αυτή η αφορμή της σημερινής αντιπαράθεσης» σημείωναν οι ίδιες πηγές συμπληρώνοντας πως «Ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων». Πηγές της ΝΔ επικαλούνταν τέσσερα παραδείγματα που αποδεικνύουν, όπως έλεγαν, «ότι ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ με του πρόεδρου του βουλής».

1.    Αρνείται να προγραμματίσει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που έχει ζητήσει εδώ και μήνες η ΝΔ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της γιατί προφανώς οι δύο αυτές συζητήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ.
2.    Ανέχεται τη συστηματική απουσία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και αδιαφορεί όταν το επισημαίνει η ΝΔ. 
3.    Μεροληπτεί προκλητικά σε βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές. 
4.    Αρνείται κατ’ επανάληψη την κλήτευση προσώπων στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας. 

Ως ενδεικτική τέλος της συμπεριφοράς του κ. Βούτση, οι ίδιες πηγές επικαλούνταν όχι μόνον το συχνότατα απαξιωτικό ύφος του προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και την καταληκτική φράση που είπε στον πρόεδρο της ΝΔ περί του αιτήματος των εκλογών. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς και μόνον αυτή η φράση δικαίωσε πλήρως την κριτική που του άσκησε από το βήμα της βουλής ο κ. Μητσοτάκης ότι συμπεριφέρεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Βούτσης: Δεν είμαι ευτυχής που έγινε όλο αυτό

Ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε και για το αποψινό επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν θέλω να κάνω αναπαραγωγή ούτε αναμετάδοση. Δεν είμαι ευτυχής που έγινε όλο αυτό» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής ανέφεραν νωρίτερα ότι «όλοι είδαν και αντιλήφθηκαν ποιος σέβεται τον ρόλο και την θεσμική του συμπεριφορά». «Ουδέν άλλο σχόλιο», προσέθεταν.