Ομαδικά «πυρά» εναντίον της κυβέρνησης, των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, εξαπέλυσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, με πρώτο τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Ο κ. Κεγκέρογλου φαίνεται πως εκνευρίστηκε βλέποντας τον Θάνο Μωραΐτη, άλλοτε υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, στα υπουργικά έδρανα και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του άλλοτε γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και πλέον υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Μιλώντας στον υπουργό Μεταφορών και αναφέρόμενος στον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε: «Και αυτό το βραβείο που πήρε; Φαντάζεστε να το είχε πάρει ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου; Τι θα έλεγε ο Τσίπρας για τον Γιώργο Παπανδρέου; Ρε τι Πινοσέτ που τον έχετε πει. Και δεν του είπες ρε Χρήστο (σ.σ.Σπίρτζη) να πει “έκανα μ@λ@κί@ που τον είπα Πινοσέτ”; Ή το πιστεύετε; Κι αν το πιστεύετε ακόμα; Πώς έχεις τον υφυπουργό του Πινοσέτ;».

Σχολιάζοντας την απόπειρα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά, ο ίδιος τόνισε πως «αυτά δεν γίνονται με την άκρα δεξιά των ΑΝΕΛ και την Κατερίνα Παπακώστα». Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, δεν ήταν ο μόνος που επιτέθηκε στυην κυβέρνηση για τα κεντροαριστερά της ανοίγματα. Αντίστοιχα σφοδρή κριτική επεφύλασσε και ο Γιάννης Μανιάτης που μιλώντας για «κυβέρνηση παρακμής και σήψης» τόνισε αναφερόμενος στον Θάνο Μωραΐτη ότι «διορίστηκε υφυπουργός ένας άνθρωπος που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη. Στην κυβέρνηση δεξιοσυριζαίων και γυρολόγων, η αξιοπρέπει ανταμείβεται με τριμηνίτικη θητεία υπουργού».