Σκληρή κριτική ασκεί το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο τελευταίος για τον Σκοπιανό και την «επίκληση» στον Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου να «εμπλουτίσει» τη θέση του ότι πρόκειται για «αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό».

«Ο αμετανόητος κ. Σαμαράς ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου σε όσους τον αγάπησαν και τον πίστεψαν - δεν χρειαζόμαστε βοήθεια στην ερμηνεία του.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διάβαζε το διεθνές γίγνεσθαι όσο λίγοι. Η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που οδήγησε στην επιδίωξη ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και αποτέλεσε πυξίδα για την ατζέντα της Θεσσαλονίκης του 2003, είναι πολιτικές κινήσεις που δεν μπορεί να αναλύσει ο κ. Σαμαράς - στερείται των κατάλληλων ερμηνευτικών εργαλείων.

O κ. Σαμαράς, ας μείνει σε ό,τι γνωρίζει. Στις άκυρες θεωρίες συνωμοσίας και το διχασμό των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα», αναφέρει ειδικότερα η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.

Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε στη δήλωσή του νωρίτερα ότι «δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».